Kapaso - italienske vine
Prosecco - vinen og regionen 

PROSECCO - hvad er det?

De sprudlende hvide prosecco'er har forlængst erobret Italien, det meste af EU og resten af verden; men først nu er den begyndt at vise sig i Danmark. I hjemlandet Italien har prosecco'en sin faste plads på bardisken, når italienerne drikker deres eftermiddags-aperitif.
 

"Prosecco" bliver ofte nævnt i stedet for det ofte negativt ladede "spumante" om disse italienske boblevine, der laves efter champagne- eller Charmatmetoden. 
 

Men hvad er prosecco?
 

Det er navnet på en drue og på den vin, der er DOC i Treviso-provinsen i Veneto-regionen. Ordet prosecco kan oversættes med "næsten tør".
 

Prosecco-vinene findes i mange afskygninger. Der er en let perlende hvidvin, som ikke er så almindelig udenfor Italien; men som faktisk er en dejlig krydret, aromatisk og tør hvidvin. Den perlende - "frizzante" - er velegnet til forretter, mens den decideret mousserende - "spumante" - bruges som aperitif til fiskeretter eller til fest, og den findes også i en extra tør udgave. Det mindst tilladte alkoholindhold er 10 %, men oftest er indholdet 11,5-12 %. I alle tilfælde er prosecco'en en let vin, som er kendetegnet ved en lys, næsten bleg, strågul farve med en smag der kan betegnes som let frugtig og tør.
 

Det er KAPASO's overbevisning, at prosecco'en vil vinde meget ved nærmere bekendtskab!

Follador Prosecco 

Prosecco - italienernes "engletis"

Prosecco er fremragende som aperitif; til forretten, til desserten, til den festlige lejlighed...til  en lun forårs- eller sommeraften på terrassen!

Follador Prosecco Treviso DOC Extra Dry
Drue: 100 % Glera (Prosecco-drue)
Beskrivelse: Vinen har en klar og strågul farve. Bouqueten fornemmes som frugtagtig med blomsterdufte med en overvægt af grønne æble samt antydning af akacie og jasmin. Smagen er frisk, velstruktureret og behagelig vedholdende.
Passer til: Fantastisk til cocktails, forretter, fisk og skaldyr. Som de fleste Prosecco’er nyder italienerne den ofte som appetizer eller blot som en behagelig og festlig drik!
Serveres ved 8° C.
Alkohol: 11,5%

Follador Prosecco Treviso Spumante DOC
Årgang:
2010
Drue: 100 % Glera (Prosecco-drue)
Beskrivelse:Vinen har en levende strågul og klar farve med grønne nuancer.
Den har en fuldendt og rig bouquet af blomster med antydninger af mandel og modne frugter. Den er behageligt tør og har en blød, fløjlsagtig og harmonisk smag.
Passer til:Erperfekt til coctails, appertizers og bagværk. Italienerne nyder ofte Prosecco’en som den er fra flasken. Serveres ved 8° C.
Alkohol: 11,5%

Vin: Follador Joani's
Drue: 85 % Glera (Prosecco-drue), 15 % Chardonnay
Beskrivelse: Farven er klar strågul; perlagen er fin og vedvarende. Bouquet'en  er rig og behagelig med en intens duft abrikos, akacie og blåregn. Smagen er afbalanceret med syre, krydret af Chardonnay-druen og smagen munder ud i en tør finish.
Passer til: Vinen er velegnet til pastaretter, hvidt kød og fiskeretter; men som 100 % Prosecco'er passer vinen fint som cocktail eller aperitif. Serveres ved 8° C.
Alkohol: 11,5%

Vin: Follador Cuveé Rosé
Drue: 84 % Glera (Prosecco-drue) - 16% Muscat rose.
Beskrivelse: Frugtagtig, med intens antydning af æble, pære og abrikos. Man aner en blomsteragtig dufte. Vinen er velstruktureret, der er god balance i vnen, som ender i en tør finish.
Passer til: Vinen er velegnet til alle måltider, retter af fisk og skaldyr.
Prosecco'er passer fint som cocktail eller aperitif. Serveres ved 8-9° C.
Alkohol: 11,5%

KAPASO trading I/S • Palle Pagh • tlf. 40 53 89 33 • Karsten Damgaard • tlf. 20 25 35 99 • Søren Olesen • tlf. 20 30 33 66
Lav din egen hjemmeside med mono.net