Kapaso - italienske vine
Umberto Cavedini 

Umberto Cavedini grundlagde sin lille vingård i 1995 sammen med sin kone Paola. På 6 hektar jord i bakkerne omkring landsbyen Marcellise tæt på Verona satte Umberto vinstokke med Corvina, Corvinone, Molinara, Rondinella and Cabernet druer.

 

I 2000 blev den første vinproduktion hældt på flasker, og de elegante Valpolicella-, Ripasso- og Amaronevine, der kommer fra den lille vingård med en samlet produktion på kun ca. 50.000 flasker om året, er udtryk for den kærlighed og hengivenhed, som Umberto Cavedini lægger I udviklingen af sine vine. Umbertos rødvine har trods det beskedne kvantum, der produceres, opnået en række anerkendelser og præmieringer I bl.a. Gambero Rosso, Italiens mest anerkendte vintidsskrift.

 

Foruden disse tre rødvine producerer Cavedini også en hvidvin på Garganega-druen, mest kendt i Soave-vinen. Men da vingården ligger udenfor Soave-området, må vinen ikke få dét navn! Til gengæld kan KAPASO’s kunder så nyde en spændende hvidvin, Monte Bete DOC, som hvis den havde været en Soave-vin, ville have været væsentlig dyrere!

 

Umberto producerer også en fremragende ricioto, den søde, røde dessertvin, som placerer sig blandt de absolut bedre inden for denne vintype!

 

Typisk for Umberto bliver tiden med vinen dedikeret produktionen og udviklingen af vine, så han har f.eks. ikke nogen hjemmeside, hvor vinene præsenteres. Det foregår simpelthen ”fra-mund-til-mund”, hvor kvaliteten af vinene sørger for, at ”mundene” når langt omkring og dermed har givet Umberto en trofast kreds af aftagere til hans relativt lille vinproduktion!

 

Umberto Cavedini i en af sine vinmarker

KAPASO trading I/S • Palle Pagh • tlf. 40 53 89 33 • Karsten Damgaard • tlf. 20 25 35 99 • Søren Olesen • tlf. 20 30 33 66
Lav din egen hjemmeside med mono.net